EU Pályázatírás, Pályázati tanácsadás, Projekt management

Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása

By 2017-03-02Hírek
falusi-turizmus

2017. április 3-tól nyújthatók be támogatási kérelmek a VP6-6.4.1-16 kódszámú, Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása című pályázati felhívásra.

A pályázat célja a mezőgazdasági termelőnek nem minősülő vidéki térségekben működő mikrovállalkozások és mikrovállalkozásnak minősülő aktív mezőgazdasági termelők induló vagy már működő nem mezőgazdasági tevékenységeinek továbbfejlesztése érdekében történő támogatása. Az intézkedés kiemelten támogatja a tanyás településeken és vállalkozáshiányos aprófalvas területeken megvalósuló tevékenység-, illetve vállalkozás-fejlesztéseket.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: maximum 160 000 eurónak megfelelő forintösszeg, a támogatás maximális mértéke a projekt megvalósulási helye szerinti település(ek)től függően 50, 60, vagy 70%.

A pályázat keretében támogatható:
– falusi turisztikai attrakciók és szolgáltatások (pl. szállás, vendéglátás) továbbfejlesztése. A turisztikai fejlesztés támogatható;
– meghatározott, nem mezőgazdasági termék-, szolgáltatás- és technológiafejlesztés, a tevékenység elindításához szükséges műhely vagy bemutató tér fejlesztése, interaktív bemutatók tartásához szükséges fejlesztések,
árusító helyek/csatornák kialakítása, fejlesztése (kivéve kizárólag mezőgazdasági és Annex 1 feldolgozott termékeket árusító bolt, mozgó bolt).

A pályázati dokumentáció itt érhető el!

Leave a Reply