EU Pályázatírás, Pályázati tanácsadás, Projekt management

Mi is az a projekttervezés

By 2016-01-07Hírek

A projekttervezés a pályázatírás első lépése. Ahhoz, hogy meg tudjunk pályázni egy forrást, rendelkeznünk kell egy olyan projekttervvel, ami az adott pályázati kiírásnak megfelel, megvalósítható és profitáló is lesz.Ez egyáltalán nem könnyű, ezért is kínál több, pályázatokra specializált cég projekttervezési szolgáltatásokat.

Hiába van egy jó projektötletünk, ha azt nem tudjuk megfelelően megfogalmazni, vagy esetleg túl nagyszabású a lehetőségeinkhez vagy a pályázat lehetőségeihez képest. Ugyanígy kicsi a siker esélye, ha egy jól megtervezett, ám haszon nélküli projektet nyújtunk be a pályázatra. A maximális sikerért érdemes szakértők, tanácsadók segítségét is igénybe venni. Egy ilyen szakértő cég megvizsgálja a projektünket, értékeli és felméri a kivitelezési kockázatot, a költségeket, a megpályázandó forrásokat és a beszerzési terveket is, így már akkor kapunk egy visszacsatolást a projektünkről, mielőtt még beadnánk a pályázatra. Ha visszadobják, még mindig nem vesztettünk semmit, javíthatjuk és módosíthatjuk. Ha a megfelelő szakértőkre bízzuk a projekttervezést, biztosra vehetjük, hogy projektünk mindenben meg fog felelni az adott pályázat követelményeinek.

Ma már szinte általános jelenség, hogy a pályázati tanácsadó cégek nem kötelezik az ügyfeleiket havi vagy éves díjak fizetésére, nem számolnak fel felárat minden egyes papírért, helyette sikerdíjazásos fizetési modellt alkalmaznak: az ügyfél csak sikeres pályázat esetén fizet a tanácsadói cégnek. Ez általában valamilyen előre meghatározott százalékarány, ami a pályázat típusától, az elnyert támogatástól vagy egyéb tényezőktől függően változik (pl. egy egyházi intézménynek és egy non-profit cég más százalékarányos besorolásba esik, mint egy profitorientált cég.)

Leave a Reply