EU Pályázatírás, Pályázati tanácsadás, Projekt management

Megjelent a tanyák, valamint a tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében a települési és térségi fejlesztések támogatására című felhívás (TP-1-2016)

By 2016-06-13Hírek

A pályázat célja, a tanyasi életmód hátrányainak csökkentése, sajátos értékeinek megmentése, megőrzése. A tanyasi termékek védjegy- és minőségrendszerének bevezetése és fejlesztése, a tanyagondnoki szolgálatok fejlesztése, a tanyákon élők egészséges ivóvízzel történő ellátása érdekében szükséges vízminőség vizsgálatok elvégzése, a tanyasi lakosokat célzó lakó- és vagyonbiztonsági eszközök és rendszerek telepítése, valamint külterületi közvilágítás kialakítása.

A vissza nem térítendő támogatásra vonatkozóan igényt kizárólag tanyás térségből lehet benyújtani, melyek jelen esetben Bács-Kiskun megye, Békés megye, Csongrád megye, Hajdú-Bihar megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összes járása, továbbá Pest megye Ceglédi, Dabasi, Gyáli, Monori, Nagykátai, Nagykőrösi, Ráckevei, Szigetszentmiklósi, illetve Vecsési járása.

A támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában is van lehetőség.

A támogatás igénybevételének előfeltétele, hogy a pályázó – legkésőbb a pályázat benyújtásáig – a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalnál érvényes ügyfél azonosító számmal rendelkezzen.

A támogatásra 200 millió Ft keretösszeg áll rendelkezésre.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege:

– Tanyasi termékek védjegy- és minőségrendszerének bevezetése, fejlesztése vonatkozásában 5 millió Ft.

– A tanyagondnoki szolgálatok fejlesztése vonatkozásában 2- millió Ft-tól 10 millió Ft-ig terjedhet, mely a megpályázott alcéloktól függően változik.

A támogatási kérelmek benyújtása 2016. július 8-tól forráskimerülésig, de legkésőbb augusztus 8-ig lehetséges.

Bővebb információt itt érhetnek el.

Leave a Reply