EU Pályázatírás, Pályázati tanácsadás, Projekt management

Felfüggesztették kkv-k kapacitásbővítését támogató pályázatot

By 2016-06-28Hírek

A “Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása Pest megyében” című pályázat közel 3,6 milliárd forintos kerete kimerült.

A pályázatok végső beadására még ma délután 16 óráig van lehetőség.  A még 2016. május 13-án meghirdetett pályázat viszonylag kevésnek mondható keretösszege másfél hónap alatt el is fogyott.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent VEKOP-1.2.1-16 kódszámú felhívás keretében a rendelkezésre álló keretösszeg kimerülésére tekintettel a 2014-2020 programozási időszakban az egyes európai uniós alapokból származó támogatások felhasználásának rendjéről szóló 272/2014 (XI.5.) Korm. rendelet 53. § (1) bekezdése alapján 2016. június 28-tól 16.00 órától a beérkezett pályázatok értékelésének idejére a támogatási kérelmek beadása átmenetileg szünetel.

A felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai KKV-k termelési kapacitásainak bővítése Pest megyében, amely során korszerű termék előállítási képességek megteremtésének és bővítésének céljából lehetőség nyílik a modern eszköz- és gépparkok, valamint fejlett infrastruktúrával ellátott telephelyek kialakítására, a szektor szereplői számára a versenyképesség feltételeinek megteremtésére, fenntartására.

Önállóan támogatható tevékenység:

– új termelő eszközök beszerzése.

Önállóan nem támogatható tevékenységek az alábbiak:

– információs technológia-fejlesztés, kizárólag az új termelő berendezéshez kapcsolódó új informatikai eszközök és szoftverek

– az új termelő eszköz beszerzéséhez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how beszerzések

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 5.000.000 Ft, maximum 24.000.000 Ft, a támogatás minimális mértéke az összes elszámolható költség 10%, maximális mértéke 35%.

Forrás: palyazat.gov.hu

Leave a Reply